O meni

Moj moto: Vsak konflikt (notranji ali zunanji) je priložnost za spoznavanje samega sebe
Najljubši citat: Če misliš, da zmoreš ali če misliš, da ne zmoreš, v obeh primerih imaš prav. Henry Ford.

Dobrodošel / dobrodošla na moji spletni strani, draga mama, oče, učiteljica, vzgojitelj ali pa morda teta oz. stric!

Moje ime je Janja in sem mama dveh šolskih otrok, hčerke Doris in sina Jonasa. Moja zgodba o Sočutnem starševstvu sega v leto 2011, ko sem ugotovila, da na takrat 4-letno hčerko prenašam vzorce iz svoje primarne družine in sem nekatere stvari želela narediti drugače kot moja starša.
Starša sta mi v življenju dala ogromno in sem jim izjemno hvaležna za to, nekatere stvari pa so me seveda bolele in tiste sem nezavedno prenašala naprej na svojo hčerko, kasneje tudi na sina.
Začela sem z iskanjem vzrokov za hčerkino neprimerno obnašanje in za svojo nepotrpežljivost, kar me je po dobrem letu iskanja pripeljalo na pot Sočutnega starševstva.

Ob prebiraju knjig, člankov, udeleževanja seminarjev in delavnic ter spoznavanju ljudi, ki se ukvarjajo s tem področjem, sem postopoma začela spoznavati, da je sočutno starševstvo prava pot zame in za mojo družino. Predvsem pa sem to spoznala, ko sem na lastni koži začutila, kako se počasi izboljšuje kvaliteta mojih odnosov (odnos z otrokoma, s partnerjem, svojimi starši, prijatelji, sodelavci…) Najbolj pomembno od vsega je bilo, da sem močno poglobila predvsem odnos s samo sabo.
Spoznala sem, da je odnos s samo sabo, predvsem pa odnos z mojim notranjim otrokom ključnega pomena za vse odnose, ki jih gradim okrog sebe.

Danes sem po dolgi in strmi poti osebne transformacije, ki se ves čas nadgrajuje in poglablja, prispela do vas s svojimi znanji, osvojenimi v teh letih, predvsem pa s svojimi lastnimi izkušnjami, ki sem jih vtkala v delavnice, predavanja, spletne seminarje in izdelke z različnimi tematikami, ki se dotikajo predvsem vzgoje in osebne rasti.

Sem ustanoviteljica FB skupine Sočutno in avtentično starševstvo ter osebna rast ter ustanoviteljica FB skupine Sočutno partnerstvo.

Prav posebej privilegirano pa se počutim, da lahko skupaj z dr. Špelco Morojna vodim FEEL celoletno šolo za učenje zdravega čustvovanja, kjer odlagamo svoja čustvena bremena in dobivamo nove prepise izkušenj iz preteklosti.

Sama se še vedno vsakodnevno učim in rastem, padam in se pobiram…predvsem pa se učim ljubiti in biti sočutna do same sebe.

Vesela in počaščena bom, če se mi boste na mojem potovanju pridružili tudi vi.

Danes sem po dolgi in strmi poti osebne transformacije prispela do vas s svojimi znanji, osvojenimi v teh letih, predvsem pa s svojimi lastnimi izkušnjami, ki sem jih vtkala v delavnice, predavanja, spletne seminarje in izdelke z različnimi tematikami, ki se dotikajo predvsem vzgoje in osebne rasti.

Sama se še vedno vsakodnevno učim in rastem, padam in se pobiram…predvsem pa se učim ljubiti in biti sočutna do same sebe.

Vesela in počaščena bom, če se mi boste na mojem potovanju pridružili tudi vi.

Janja